top of page

Què passa quan s'abandona a un animal? Conseqüències directes de l'abandonament


Gossos abandonats passen la seva vida a gàbies
Gossos abandonats passen la seva vida a gàbies


Si analitzem a Espanya basant-nos en la frase de Gandhi "la grandesa d'una nació i el seu progrés moral poden ser jutjats per la forma en què es tracta als seus animals" la conclusió que es treu és que no vivim en un país ni gran, ni evolucionat doncs, precisament, és un dels que més abandona i maltracta als seus animals. Concretament, a Espanya, només comptant amb gossos i gats, s'abandonen més de 100.000 animals a l'any. Una xifra que no millora malgrat el pas el temps i on les lleis no semblen ni complir-se, ni ser prou dures com perquè una persona s'ho pensi dues vegades abans d'abandonar.


Però, sabies que l'abandonament comporta un impacte directe en la societat?


Conseqüències sanitàries i d'higiene de l'abandó
Conseqüències sanitàries i d'higiene de l'abandó
 • Cost econòmic que tots els habitants paguem

  • Un animal abandonat necessita d'un servei de recollida (per cada animal recollit, es paga un alt cost) i una protectora, en la qual treballen persones pagades per entitats públiques.

 • Conseqüències sanitàries i higièniques:

 • Els animals abandonats poden transmetre malalties (ràbia, tinya i sarna) i paràsits (puces, paparres ...) que també afecten l'ésser humà.


 • Els animals abandonats solen estar desubicats i tenir molta por, cosa que els porta a estar més a la defensiva i, per tant, poder reaccionar de manera agressiva amb persones i altres animals.


 • Els animals abandonats poden provocar accidents de trànsit on no només perd ell la vida, sinó també la de la persona que condueix i la dels passatgers que porta.

 • Mort de l'animal que abandones:

  • Quan un animal porta molt de temps a la protectora o es considera no adoptable, sol ser eutanasiat.


 • Des d'Espanya surten molts camions carregats de gossos i gats cap a països en els quals la seva carn és apta per al consum humà, com per exemple, la Xina.


Protección animal
L'abandonament pot causar accidents de trànsit

És molt important tenir en compte aquests tres punts ja que està a la mà de tots els que som responsables d'animals el comprometre'ns amb el seu benestar i del de la societat en què vivim.


En conclusió, abans de tenir a un animal pregunta't:

 • Puc encarregar-me de la felicitat i benestar d'un animal?


 • Tinc temps per dedicar-lo a un animal?


 • Puc fer-me càrrec econòmicament de les necessitats bàsiques i aspectes extraordinaris que puguin sorgir?


Si a totes aquestes preguntes et contestes que sí, llavors, podràs tenir la sort de compartir una vida meravellosa amb un gran mestre. Si, per contra, creus que no, llavors, el que et fa realment amant dels animals és que ajudis de manera voluntària a protectores, però no que adoptis un animal doncs, com veieu, les conseqüències van més enllà del que a primera vista sembla.


48 views0 comments

Commentaires


bottom of page