top of page

Per què és preferible una dieta BARF a donar pinso al teu gos o gat?En l'actualitat, hi ha molts debats i reflexions pel que fa a l'alimentació dels animals amb els que compartim vida. Especialment, en aquelles persones que porten una filosofia de vida basada en el respecte animal, els està generant molt conflicte l'aliment que han de oferir-los als seus gossos, gats i fures, doncs, d'una banda volen oferir-los la millor de les vides, però per un altre, no volen participar en la mort d'altres animals per donar-li aliment als seus.
Llavors, què s'hauria de fer?

 • Donar penso vegà o dieta natural basada en productes d'origen vegetal, tot i saber les mancances nutricionals que van a anar lligades a ell no respectar el sistema digestiu de l'company de vida animal.


 • Donar penso amb productes d'origen animal, ja que està fet de deixalles que l'humà no consumeix i, per tant, es "honra" la vida de l'animal sacrificat a l'aprofitar tot el seu cos, en comptes de tirar part de les seves restes.


 • Donar una dieta natural que respecti la biologia de l'gos i / o gat però que estigui relacionat directament amb la mort d'un altre animal.


Comencem pel principi:


Què implica donar pinso a un gos?


Amb el pinso, forcem a un ésser viu a alimentar tota la vida de processats, la composició, en gran mesura, són ingredients químics afegits en un laboratori. A més, per poder conformar la bola de pinso i que el cost per a les empreses sigui baix, la gran majoria estan compostos per cereals i fibres vegetals, aliments que no poden ser aprofitats pel sistema digestiu dels carnívors a l'mancar d'enzims que els metabolitzen .


A més, si el pinso té productes d'origen animal, aquests no solen ser els mateixos que l'humà menja. En realitat és a l'contrari, solen ser deixalles o rebuigs. Per tant, quan el pinso té pollastre, oblida't de la imatge que ve al sac del pit, més aviat, porta les potes o urpes d'aquest.


D'altra banda, el pinso afecta en gran mesura a un dels nutrients més importants per a qualsevol ésser viu: l'aigua. El pinso conté únicament un 10% d'aigua i molta quantitat de sal, és per això que el sistema digestiu dels animals, després de la seva ingesta, es manté, aproximadament, durant 2 hores en deshidratació ja que la major part de l'aigua que compon a l' animal s'ha de dirigir a la digestió de les boletes de pinso. És per això que necessiten beure molt per poder rehidratar.


Si vols saber més conseqüències derivades de l'alimentació per pinso, us deixem un enllaç aquí a un article específic que tracta sobre això. És important tenir en compte, que no importa si el pinso és o no vegà, ja que el procediment que se segueix és el mateix, amb l'única diferència dels ingredients que s'afegeixen.Per què hauríem de donar una dieta natural en comptes d'una sense productes d'origen animal?


Els gossos, gats i fures, com animals carnívors que són, necessiten (per la seva biologia i sistema digestiu) alimentar-se de teixits i òrgans naturals per nodrir correctament. Un cop aquest aliment, o qualsevol altre es processa, s'inicia la incompatibilitat del producte amb el sistema digestiu de l'animal, de manera que no poden assimilar correctament els nutrients.


Cal tenir en compte que, els animals carnívors oportunistes (gossos) i estrictes (gats i fures), tenen una composició física i biològica que els relaciona directament amb la necessitat d'ingerir carn:

 • Mandíbules que es tanquen com frontisses

 • Colls musculats per matar i mastegar fàcilment a la presa.

 • Dents punxegudes i molars carnissers per tirar, cruixir i estripar a la presa

 • Estómac musculat i àcid

 • intestins curts

 • Dels 22 aminoàcids que necessita, només produeixen ells mateixos 10, els 12 restants només poden aconseguir-se de fonts animals (carn, peix i ous)


La majoria dels pinsos vegans, no només són aliments processats, sinó que, a més, els seus ingredients també corresponen a descarts agrícoles (el que l'humà no consumeix), i contenen agrotòxics i micotoxines.


A dia d'avui existeixen diferents estudis sobre els pinsos vegans en què sembla que, a curt termini, no mostren mancances nutricionals. En aquests estudis, no es tenen en compte els efectes secundaris a llarg termini i, fins i tot, de com podria afectar negativament futures generacions.


A l'alimentar un carnívor amb proteïnes vegetals canvia el pH urinari, fent-lo passar d'àcid a alcalí. Això, a la llarga, produeix càlculs de fosfat de calci en el tracte urinari de gossos i gats.


Per a l'equip de Wild Souls, a del principi, va ser un tema força complex ja que, d'una banda, volem benestar per a tots els animals, però també considerem l'aliment com a medicina, i si volem rehabilitar i recuperar a animals, cal ser conseqüent amb la seva biologia. A més, la naturalesa va crear a éssers carnívors, omnívors i herbívors, gràcies als quals hi ha un equilibri. Llavors, qui som nosaltres / es per trencar aquest equilibri? És per això que volem oferir-vos la nostra metodologia que ens ajuda a estar en pau amb la decisió de dieta que hem pres per als animals de l'refugi carnívors:


 • Cerca a granges que duguin a terme una metodologia ètica en la gestió dels animals considerats de granja. Fins i tot, si podeu, demanar visitar les instal·lacions, millor. Assegurar-vos que els animals viuen en semi-llibertat, pasturant i tenint zones de refugi, així com de tenir una mort indolora. La mort, és mort igual, però al menys informar-vos que no han patit en el procés.


 • Donar, única i específicament, la quantitat que necessita el teu animal. Un dels grans problemes que hi ha a dia d'avui és la mort massiva, al mateix temps que injustificable, d'animals.


 • En el cas dels gossos, afegir sempre verdura que sigui de temporada, ecològica i de proximitat. D'aquesta manera, us estalvieu els problemes relacionats amb els pesticides, contaminació per transport i modificacions químiques realitzades a aliments per a convertir-los en atemporals.


 • I, finalment i, creure'ns, no menys important: tancar els ulls i agrair i honrar la vida dels animals que donen aliment, vida i salut als vostres animals.

0 views0 comments

Comments


bottom of page