top of page

Què és l'explotació animal? Coneix les seves conseqüències en els animals.


Macrogranja explotant vaques per a la seva llet
Macrogranja explotant vaques per a la seva llet

Sabies que, sense adonar-te'n, pots estar donant suport i finançant l'explotació animal?


Pot semblar una pregunta desorbitada i fins i tot nociva però, malgrat que vivim en una societat sobreinformada, hi ha dades que a les grans empreses no els interessa propagar.


Cada vegada que consumim carn, que vam comprar alguna cosa que té pell o que ha estat testat en animals o que, senzillament, portem els nostres fills a zoo, estem donant suport econòmicament a l'empresa perquè continuï amb el maltractament de bilions d'animals.


El nivell de desconnexió a què la tradició i els mitjans de comunicació ens ha portat no ens permet ser conscient dels nocius que estem sent per a nosaltres mateixos i per al planeta.


Científicament s'ha demostrat que els animals senten emocions bàsiques com l'alegria, la tristesa i el dolor, igual que ho fan els éssers humans. Afegeix, també, que en aquests estudis s'està demostrant que la indústria ramadera i pesquera estan acabant amb els recursos de l'ecosistema. Per tant, a l'consumir carn i peix el que estem fent és cavar la nostra pròpia tomba: doncs sense els animals, ni ecosistemes la Terra es mor.


Malgrat això, diàriament, bilions d'animals (si, has llegit bé, bilions) són explotats en benefici de l'ésser humà, sense tenir en compte les seves emocions, les seves llibertats, les seves necessitats o els seus drets; sense tenir en compte la Terra en què habitem.


Sense anar més lluny, cada segon es maten més de 3.000 animals per al consum humà de manera cruel i irrespectuosa i, fins i tot, en els últims 50 anys, hem acabat amb el 90% de la vida d'animals marins per simple plaer i diversió .Ja que les lleis no s'endureixen ni protegeixen els animals, en cada un de nosaltres està que canviem el rumb a què les multinacionals ens obliguen a anar.


Per sort, la societat va sent cada vegada més conscient de tota la problemàtica que genera l'explotació animal i cada vegada hi ha més alternatives sostenibles i respectuoses amb el medi ambient que NO fan servir als animals com a mitjà.
exemples:


Alimentació: Productes de proximitat, productes que no comprometen ni el gust i de la que la teva salut es beneficia fets a partir de plantes,.


Ciència: Cultius de cèl·lules a partir de les quals crear teixits i òrgans per a ser usats en experimentació.


Roba: Mercat de segona mà, roba feta a partir de l'reciclatge de plàstic ...


Entreteniment: Espectacles amb hologrames d'animals, santuaris en els quals els animals viuen feliçment respectats, bous fets amb porexpan i vehicles per a festes en pobles ...


Alternatives n'hi ha moltes, de manera que, WildSouler, et sumes a el canvi?

3 views0 comments
bottom of page