top of page

La teràpia assistida amb gossos a les escoles: Fomentant l'aprenentatge i el benestar emocional


La teràpia assistida amb gossos és una pràctica cada cop més reconeguda per la seva capacitat per fomentar l'aprenentatge i el benestar emocional dels estudiants. La interacció amb gossos en entorns escolars ha demostrat ser beneficiosa en diversos aspectes, des de millorar la concentració i el rendiment acadèmic fins a reduir l'estrès i promoure l'empatia. En aquest article, us citarem els motius pels quals les escoles haurien de considerar afegir aquesta pràctica i com pot impactar positivament en l'alumnat.


Millora de l'ambient escolar

La participació d'un gos a les escoles pot tenir un impacte molt positiu en l'ambient escolar. La presència d'un gos amigable i ben socialitzat a les aules crea un ambient relaxat i acollidor, el que ajuda a reduir l'estrès i l'ansietat entre els estudiants. A més, interactuar amb un gos a l'escola promou l'empatia i el cuidat cap a altres éssers vius.


La presència d'un gos a l'aula també pot millorar l'aprenentatge i la concentració dels estudiants. Els gossos són excel·lents oients i no jutgen, la qual cosa pot fer que els estudiants es sentin més segurs en expressar-se en veu alta o compartir els seus pensaments i emocions. A més, el cuidat i la responsabilitat associats amb la presència d'un gos a l'escola fomenten habilitats importants com la responsabilitat i el compromís.


Un dels beneficis més destacats de la participació de gossos a les escoles és la seva capacitat per promoure la inclusió i la integració. Els gossos accepten les persones tal com són, sense jutjar ni discriminar, la qual cosa ajuda a crear un ambient de respecte i acceptació mútua. És, precisament, gràcies al gos que a l'escola es pot marcar una diferència significativa per als estudiants amb diferents capacitats i necessitats, promocionant la inclusió i el sentiment de pertinença.

En resum, la participació d'un gos a les escoles millora l'ambient escolar en crear un entorn relaxat, fomentar l'empatia i el cuidat, millorar l'aprenentatge i la concentració, promoure la responsabilitat i el compromís, i fomentar la inclusió i la integració. Els gossos són companys lleials i amorosos que poden fer una diferència significativa en la vida dels estudiants i en l'entorn escolar en general.

Estimulació cognitiva i aprenentatge

La interacció amb gossos durant les activitats educatives pot estimular la cognició i l'aprenentatge en els estudiants. Els gossos poden motivar els estudiants a participar activament en les activitats, millorar l'atenció i la concentració, i fomentar la resolució de problemes i la presa de decisions. A més, treballar amb gossos pot ajudar els estudiants a desenvolupar habilitats de comunicació i treball en equip.


Promou el benestar emocional, l'empatia i la responsabilitat:

La teràpia assistida amb gossos té un impacte positiu en el benestar emocional dels estudiants. La presència de gossos pot reduir l'ansietat, l'estrès i els sentiments de solitud. Els gossos són companys lleials i brinden un suport emocional incondicional, la qual cosa pot ajudar els estudiants a desenvolupar habilitats de maneig de l'estrès i reforçar la seva resiliència emocional.La interacció amb gossos en un entorn escolar també fomenta l'empatia i la responsabilitat entre els estudiants. Els gossos són éssers vius que requereixen cura i atenció, la qual cosa brinda als estudiants l'oportunitat d'aprendre a ser responsables i compassius.

Aquesta experiència pot ajudar-los a desenvolupar una major comprensió de les necessitats dels altres i promoure actituds positives cap als animals i els companys de classe.

En conclusió, la teràpia assistida amb gossos a les escoles ofereix una àmplia gamma de beneficis, des de millorar l'ambient escolar fins a promoure l'aprenentatge i el benestar emocional dels estudiants. En contractar aquest servei, les escoles estan proporcionant als seus estudiants una experiència educativa enriquidora i holística. La interacció amb gossos fomenta l'empatia, la responsabilitat i promou un ambient d'aprenentatge positiu i emocionalment segur. Els gossos són companys lleials i brinden un suport incondicional, la qual cosa pot tenir un impacte significatiu en l'autoestima i la confiança dels estudiants. A més, la teràpia assistida amb gossos fomenta l'empatia i la compassió, qualitats essencials en la formació d'individus empàtics i responsables.

A Wild Souls, som una organització compromesa amb el benestar animal, la protecció animal, la teràpia assistida amb gossos i l'educació canina amable a Barcelona. El nostre objectiu és brindar un servei integral i de qualitat, enfocat a promoure el benestar i la felicitat dels animals i les persones. A través dels nostres programes de teràpia assistida amb gossos, busquem transformar vides, oferint suport emocional, promocionant la inclusió i potenciant el vincle humà-animal. Comptem amb un equip de professionals especialitzats i gossos educats, que s'adapten a les necessitats específiques de cada individu i col·lectiu. Si estàs buscant una experiència enriquidora, on la connexió amb els animals sigui la base per al creixement personal i la superació de desafiaments, Wild Souls és la teva millor opció. T'animem a contactar-nos i descobrir com els nostres serveis poden marcar la diferència en la teva vida i en la dels qui més ho necessiten!

Comentários


bottom of page