top of page

Curiositats que no coneixies sobre les abelles


En aquestes curiositats sobre les abelles hem volgut orientar la nostra publicació no només a les seves capacitats com a animal sinó que a més afegir informació sobre la problemàtica que implica la producció de mel i la seva explotació per l'home.


Sabies que les abelles són animals socials capaços d'aprendre i manifesten comportaments complexos? És a dir, aquests animals posseeixen sistemes nerviosos centralitzats, que són els encarregats de gaudir de les experiències o de patir a causa de el dolor.


Tenen una gran memòria que els permet recordar on es troben les flors i el rusc. Les abelles es comuniquen entre si amb diferents moviments corporals (coneguts com balls) per fer-los saber la posició de les flors i on recollir el pol·len d'aquestes.


Durant el procés d'extracció de la mel per al consum humà són escalfades a altes temperatures, sacsades, aixafades i / o electrificades fins a la mort. Les abelles han de visitar més de dos milions de flors per crear mig quilo de mel.


Els animals invertebrats són éssers que són bastant menyspreats i motiu de burla però ells també senten emocions com l'estrès, la por o l'alegria.


Ens va sorprendre saber que per fer una sola culleradeta de mel, es precisa el treball de tota una vida de dotze abelles obreres.


A les granges intensives d'abelles, aquestes són alimentades amb aigua amb sucre en substitució a la mel que els extraiem i que haurien de ser el seu aliment. Però el sucre no és un aliment adequat per a elles.D'altra banda, els apicultors fan servir feromones artificials per evitar que les abelles conformin un eixam, la funció és la de protegir a la seva reina per sortir del rusc i formar una altra colònia en un altre lloc. A més, per assegurar que això no succeeix, els apicultors tallen les ales de la reina.


En la producció de mel, habitualment s'insemina artificialment a la reina amb esperma obtingut de mascles decapitats. Una reina pot arribar a produir mig milió d'ous en el seu cicle de vida natural. No obstant això, només li deixen viure 2 anys produint 150.000 ous per any i després d'aquest període són sacrificades perquè la seva capacitat de producció d'ous decreix, de manera que el rusc sencera es fa improductiva i no és rendible.


Esperem que aquest post serveixi per conscienciar sobre el consum d'aliments produïts per animals ja que resulta igual de nociu consumir animals com la matèria primera que produeixen, és per això que en Wild Souls recolzem un consum responsable i que no danyi a ningú, (humà o no).42 views0 comments

Comments


bottom of page