top of page

Què fer si et trobes a un gos perdut o abandonat?


Diàriament, vam rebre trucades de persones que s'han trobat algun animal al carrer sense el seu referent. És important tenir en compte que no en tots els casos és per abandonament, sinó que també podria tractar-se d'un animal que s'ha perdut.


Un altre motiu pel qual no hauríeu de mirar cap a un altre costat és perquè aquest animal podria ser atropellat o causar un accident, per la qual cosa és imprescindible, posar-se mans a l'obra si us trobeu amb algun animal. Però, què has de fer?


1. Com m'acosto?


Tingues en compte que la major part d'animals que han conviscut amb persones, quan els treus del seu entorn habitual i no tenen als seus referents prop, solen estar desorientats i espantats, així que és de vital importància que la teva manera d'apropar-te sigui molt respectuosa i d'escolta activa cap a l'animal.


Acosta't molt lentament, dibuixant un semicercle entre l'animal i tu i evita mirar-lo directament.


Si a l'acostar-te, l'animal es va, atura't i ajup-te donant-li el costat. En aquesta situació, poder optar per oferir menjar seria de gran ajuda.


Si, malgrat actuar d'aquesta manera, l'animal mostra signes d'avís (grunyits, mostrar les dents, mirada molt fixa ...) o de fugida, crida directament a emergències o la policia i avisa que un animal està creuant la carretera. Els equips d'emergència tenen la responsabilitat d'actuar davant d'una anomenada així. Si et donen llargues o alguna excusa, recordeu que és la seva obligació ja que l'animal pot estar en risc o posar en risc a tercers.2. Tens a l'animal?

Protección Animal

Si els senyals de calma han donat bon resultat i aconsegueixes acostar-te a l'gos, ja sigui amb corretja, corda o els mateixos cordons de les bambes, Lliga-ho.


En aquesta situació poden donar-se dos escenaris:

  • Placa identificadora: Si té placa amb nom i número, tens la millor de les opcions. Únicament, has de trucar a l'responsable de l'animal i esperar que vingui a buscar-ho.

  • Sense placa identificadora: En aquesta situació pots, o bé portar-lo a l'veterinari més proper perquè vegin si té o no microxip (en cas afirmatiu, el mateix centre es posarà en contacte amb el o la responsable) o trucar a emergències i explicar-li el que havia passat. En aquest últim cas, és important que aclareixis que l'animal està al teu costat i que el tens lligat doncs, en cas de no dir-ho, podrien no enviar-te a el servei de recollida.


3. Recomanacions


Protección Animal

Una cosa que has de tenir en compte és que tot aquest procés pot demorar una mica, pel que et recomanem que, mentre esperes, et posis en contacte amb protectores properes ja que el primer que fa una família que perd el seu animal és informar-les.


Si no pots quedar tant de temps amb l'animal, intenta parlar amb algun dels establiments o comerços que tinguis a prop i li demanis el favor que el mantingui fora de perill fins que vingui el servei de recollida.


Per a qualsevol dubte, contáctanos. Estem a la teva completa disposició.

27 views0 comments

Комментарии


bottom of page