top of page

Què suposa comprar un animal, les conseqüències sobre la venda de mascotesLa compravenda d'animals de companyia està molt estesa pel món a causa dels alts beneficis econòmics que genera.


Cada mes es comercialitzen amb més de 46 mil gossos a Europa.


Es calcula que a Espanya el 50% de llars tenen animals considerats de companyia i, gran part d'ells han sortit de botigues d'animals, de vivers oficials o de particulars.

Actualment, internet, les xarxes socials i les noves plataformes de venda de productes de segona mà conformen una de les xarxes oficials i més potents de comerç il·legal entre particulars.

Tristament, gran part dels animals comprats solen acabar abandonats a l'poc temps, sense haver estat esterilitzats i, en moltes ocasions, amb malalties contagioses.

  • Botiga d'animals

A Espanya és totalment legal vendre cadells a les botigues d'animals, la procedència solen ser les Puppy Mills, vivers d'animals procedents de països de l'oest.


1 de cada 5 cadells comprat necessitarà atenció veterinària

o perdrà la vida abans dels 6 mesos d'edat.

1 de cada 5 animals comprats tindrà parvovirus.

  • Puppy Mills

Són granges intensives i de baix cost de cadells ubicades en països de l'oest. Com passa amb totes les granges, en cap es té en compte el benestar dels animals.

La situació a les fàbriques és la següent:

  • Mares en gàbies petites en naus sense llum natural violades durant l'etapa de zel

  • Condicions d'higiene nul·les

  • Sense cures veterinàries

  • Retirada dels cadells durant el primer mes

  • Mort de molts cadells per malalties com el coronavirus, parvovirus o la panleucopenia.


  • Vivers oficials

Empreses que crien races específiques que tenen diverses femelles i pocs mascles als quals forcen constantment perquè tinguin cries. Tal fet comporta comprometre la salut i el benestar dels animals.


Quan alguna de les femelles o mascles ja no serveixen per a fer-los criar, acaben assassinats o abandonats.


  • Vivers particulars

Consisteix en un mercat que, tot i ser il·legal en certes comunitats, no està estudiat.

Són famílies que tenen una parella de gossos (mascle i femella) i els junta a cada zel d'ella, lligant-la i immobilitzant-la. Boxi, ha viscut aquest infern i les seqüeles emocionals que té estan sent molt difícils de treballar i de superar.

No es té en compte el seu benestar, ni es respecta el procés natural pel qual els cadells haurien d'estar com a mínim tres mesos amb la mare.

En aquest cas, no hi ha papers oficials, pel que sol haver-hi molt estafa pel mig i, a més, no tenen un estudi veterinari pel que s'asseguri que no hi hagi ni malalties hereditàries ni contagiades.

Hi ha uns 32 mil criadors, 90% de el qual és de particulars i el 10% de professionals


  • Prostitució

Actualment, segueix existint el Comerç o Turisme sexual amb animals. Encara que és una mica del que no es parla pel rebuig que sol implicar, és molt elevat el moviment econòmic que hi ha en aquest sector i arriba fins i tot a ser legal en països com Dinamarca, Alemanya, Noruega o Suècia.


Estudis demostren que el 96% de les persones que han comès abusos sexuals a animals també han abusat de persones.


Entre els animals explotats sobretot hi ha cavalls, rucs, diferents espècies de micos, gossos i porcs.


Els animals explotats, no només són ridiculitzats amb disfresses, sinó que pateixen maltractaments, cops, esquinços i ferides per tot el cos, a més de tot el dolor emocional i psicològic que els comporta. Tot això, sense cap tipus de revisió o suport veterinari.

5 views0 comments

Comments


bottom of page