top of page

Experimentació amb animals, a què són sotmesos i que passa una vegada deixen de ser útils


ratolins usats per al desenvolupament de medicaments
Gàbies petites amb barrots com a base per facilitar neteja

Més de 400.000 animals moren a el dia per experimentació i cada any augmenta un 5%, ja sigui per a investigació bàsica, biomèdica i militar, proves de productes, i educació i formació.


Els animals utilitzats per investigar passen tota la seva vida en petites gàbies, sense enriquiment ambiental. Els experiments solen causar dolor i fins i tot la mort de molts animals. És per això que en l'experimentació es classifiquen els animals segons el dolor: lleu, moderat, sever o per mort.


El 2015 Espanya va usar 68.439 vegades a animals en experiments amb "dolor sever" i 331.234 amb "dolor moderat". Un total de 75.027 animals no es van recuperar i van morir.


D'entre els procediments trobem:

 • Privació d'aliment, aigua o somni

 • Aplicació de productes irritants, corrosius o abrasius,

 • Infecció amb malalties,

 • Mutilació

 • Modificació genètica

 • ...

Ciència

Animals explotats: Primats, Aus, Rosegadors, Peixos, Porcs, Ovelles, Gossos, Gats, etc.


experimentació amb pollastres
experimentació amb pollastres

L'explotació amb animals en el món de la ciència es basa en experimentar en animals vius per descobrir la cura per malalties humanes. Per a això, indueixen la malaltia en l'animal amb això:


 • No es té en compte que cada espècie reacciona d'una manera diferent davant d'una mateixa malaltia i un mateix tractament.


 • Hi ha tractaments nocius per als animals que són bons per als humans i viceversa.


 • Les malalties naturals no es comporten igual que quan aquestes són induïdes.


 • Després d'experimentar amb animals, s'experimenta amb persones, de manera que es duplica el temps a treure una cura.


Avui dia hi ha nombroses alternatives a l'experimentació animal que no impliquen l'ús d'animals com ara: cultius de cèl·lules, teixits i òrgans, estudis epidemiològics, estudis amb voluntaris humans, investigació clínica, models matemàtics i informàtics.Testatge de productes


Animals explotats: Aus, Primats, Peixos, Rosegadors, Gossos, Porcs, Conills, Ovelles, Gats, etc.


Als Estats Units cada any s'experimenta per a la cosmètica més d'un milió d'animals en experiments, i al Canadà més de 3 milions.


Abans de vendre un producte ha de demostrar-se que és segur per a l'ésser humà, per a això, productes cosmètics (perfums, maquillatge, cremes, gel i xampús, tints, i desodorants) i d'higiene de la llar, s'han testat en animals. Actualment, més de 15.000 ingredients d'aquests productes han estat certificats com a segurs, de manera que no seria necessari seguir amb aquest tipus d'experimentació. A la Unió Europea l'experimentació amb fins cosmètics ha estat prohibida, però això no vol dir que no es comercialitzi amb marques que sí testen amb animals. És per això que és important informar-se bé de:

A continuació us deixem una imatge amb la iconografia que els productes NO testats en animals solen tenir en el seu embalatge:


Investigació militar

 • Animals explotats: Aus, Primats, Peixos, Rosegadors, Porcs, Conills, Ovelles, Gossos, Gats


Testaje de diésel en chimpancés
Testaje de diésel en chimpancés

Armes, agents biològics i químics, i fins i tot, bombes nuclears, es proven en animals sense anestèsia. També es testen proves de resistència en situacions extremes o tècniques quirúrgiques militars en animals.


Sobre aquest departament es té molt poca informació pel fet que tot es duu a terme en instal·lacions federals i no es permet la inspecció en elles.


El nombre més gran d'experiments es fan servir per provar armes: es mira en els animals com podria arribar a danyar les persones.


Aquests experiments són d'una crueltat severa, a causa del gran nivell de dolor a què se sotmet els animals, a més del gran percentatge de morts directes que causa.També es prova la resistència a contactes físics (com l'exposició a diòxid de carboni, gasos o altres substàncies químiques, descàrregues elèctriques, etc.) i condicions de l'entorn adverses (com pressions i temperatures extremes). També s'ha arribat a fer malbé animals perquè metges militars tractin de curar-los.

27 views0 comments

Comments


bottom of page